Byamästerskap i medelhavsvärme

Sommaren visade sig från sin bästa sida när andra upplagan av Byamästerskapen genomfördes på Saltsjöbadens Tenniscenter. Tävlingsutbudet utgjordes av tre klasser, öppen singel, öppen dubbel och en maxi/midiklass för barn upp till 10 år. Ungtupparna i maxi/midiklassen, 5 stycken till antalet hade åldersspridning mellan 7 -10 år. Här fanns en härlig kamratanda och sammanhållning när alla mötte alla i denna klass. Alla såg ut som vinnare när Löderups/YTK profilen Ivan Olsson delade ut valfri glasspinne/strut till alla deltagarna. Mycket tennis och som sagt i denna klassen är alla vinnare. Grattis till Shiv Patel, Emilia Olsson, Klara Wemner, Faye Simonsson och Nestor Ekström

Den öppna dubbeln på lördagen samlade sexton par där det först poolspelades för att få fram slutspel i A,B och C klass. Spelarna hade så trevligt så att man tog beslut att köra poolspel även som slutspel. Mycket tennis för alla och det är just vad Byamästerskapen handlar om utifrån huvudbudskapet ” mer tennis på Österlen”. Vinnare i i A-klassen blev Sankt Olofs paret Bendroth/Hansson tätt följda av Borrbyparet Rolf Johansson/Fredrik Bengtsson.

Den prestigeladdade singeln genomfördes på två speldagar fredag och söndag. 21 deltagare kände sig manade till att anta utmaningen. Efter genomförd maratontennis fick vi till slut fram finalister:

A-klass    Thomas Klinteby Tomelilla – Sverker Meyer  Simrishamn    6-3,7-6
B-klass    William Olsson Löderup – Johan Falkenberg Simrishamn   7-6,4-6, 10-8
C-klass    John Ekström Skillinge – Johan Kaldner Tomelilla         6-3,7-5

På något sätt kändes det rätt att Thomas Klinteby vann A-klassen då han tillsammans med de andra tränarna Emil Nordgren och Marcus Rosvall personifierat årets campserie ute på Österlen. Med intensifierad träning nästa år så är det dags att slå bort Thomas från tronen – en härlig utmaning. Ett omnämnande i A-klassen till Isabella Olsson Löderup, 13 år som gick ända fram till Semifinal i A-klassen. Stundtals pressade Isabella slutsegraren Thomas Klinteby i slagduellerna. Det har verkligen hänt en del med ambitiösa Isabellas tennis i sommar, härligt att följa fortsättningen. Isabellas bror William tog hem B-slutspelet i en dramatisk välspelad final mot Johan Falkenberg. Underläge 4-8 till slutseger 10-8 tyder på god moral och kyliga nerver – bra jobbat William – nästa år är du med och fightas om slutsegern. Albin Kaldner och Meanna  Lenngren var andra ungtuppas som är värda ett omnämnande – posiiva och ambitiösa ungdomar som kämpade väl.

Lagtävlingen vanns av Tomelilla som därmed tog stafettpinnen från Simrishamn. Tomelilla är värt ett omnämande, där tennisen verkligen gjort en turn-around. Strötimmespel och verksamheten har närmast trefaldigats vilket är roligt. De flesta byar rapporterar högre beläggningssiffror på banorna och utökad verksamhet. Bredden på årets byamästerskap imponerar, deltagare från Svarte, Gröstorp, Simrishamn, Tomelilla, Borrby, Skillinge, Sankt Olof, Nybrostrand, Löderup.

Projektet Mer tennis på Österlen har nu genomfört det mesta av år 2:s program och utvärdering skall ske. Ystad Tennisklubb som är fadder i projektet lovar ännu mer verksamhet både i befintliga partnerbyar och nya byar framgent. Tennis är en härlig sport och Tennis for Life en härlig livsstil.

Ett särskilt tack riktas till arrangörskommitten för helgens tävlingar Johan Svedmark, Peter Simionsson, Lars Persson, Ivan Olsson och Johan Kaldner – WELL DONE !!

 

/Lars Ekdahl


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *