ÖSTERLEN OPEN – LOVANDE PREMIÄRUPPLAGA

Tävlingskalendern har fått en spännande nykomling, Österlen Open. Premiärupplagan bestod av tre tävlingar Österlen Open 1 med bas i Skillinge och Löderup, Österlen Open 2 med spel i Simrishamn och Österlen Open 3 med bas i Tomelilla och Sankt Olof. Totalt spelade det över 200 tennismatcher på dessa härliga anläggningar där nationellt tävlingsspel inte hör till vardagen. YTK var arrangör men hade omöjligt kunnat genomföra denna satsning utan en enorm uppbackning från hemmaklubbar och spelplatserna. Desto roligare att arrangemanget både blev en sportslig och social fullträff.  Det knöts inte bara band mellan orterna och  mellan tennisspelare, det spelades stundtals fantastisk tennis. I år hade tävlingarna inriktning på bredd och motion samt infasning för ungdomar till tävlingstennis. Tävlingen lockade dock redan i år Sverigeelit som på ett härligt sätt blandades med nya tävlingsspelare.

Det blev många lokala framgångar, tar för stort utrymme att nämna alla men följande sitter fortfarande kvar på min näthinna:

– Nestor Ekströms volym av matcher,  hela 13 stycken – det är detta det handlar om,  skapa matcherfarenhet
– Carl Wennerborns dubbla titlar
– Faye Simonssons härliga seger i FS 12
– Leo Kullberg gjorde om bedriften i PS 12
– Kämparna Stridh, Patel och Albin Kaldner – många matcher och en hel del matchsegrar
– Oskar Anderssons segerlycka i PS 10 B -slutspel
– Familjens Wallmarks härliga engagemang, tyckte alltid där var en Wallmarkare på banan
– Linnea Sjörups dubbla pallplatser
– Charlie Håkanssons och Alfred Mårtenssons pallplatser i yngsta klassen

Ja så här kan jag hålla på länge, alla var på ett eller annat segrare och framförallt hjälpte alla till och frambringade denna succé. Nu utvärderar vi, justerar formatet lite och kommer laddade inför Österlen Open 2022, kort och gott med smeknamnet ” The Open” – Vi längtar redan !!!

//Lars Ekdahl

No Comments

Post A Comment